Monsoon

Manchester, UK

Sector

Retail

Catalogue

Project Orange originally developed the converted warehouse space ‘loft concept’ to add personality to the retail box. The beamed ceiling throughout reinforces this theme. Overall the palette for the interior is a combination of soft pinks, mauves and grey with a highlight of bright red. We also introduced a layer of pattern through the use of wallpapers and textures.

At the Arndale centre in Manchester the design challenge was to connect two floors of retail in a mall environment. This was achieved by creating a double height entrance zone with a linear staircase rising up behind a massive two storey copper clad wall. A glass balustrade to the mezzanine gives views of the upper retailing area and is inhabited by mannequins casually looking down on the shoppers below.

Monsoon
Monsoon
Monsoon
Monsoon
Monsoon
Monsoon
Monsoon
Monsoon

More Retail projects

Monsoon Children

Monsoon Children

Bluewater, UK

Monsoon

Monsoon

Kingston, UK